Welkom in het Grenspark Maas-Swalm-Nette

Welkom in het Grenspark Maas-Swalm-Nette

Het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette is gelegen op de grens van de Provincie Limburg met het Duitse deelstaat Nordrhein- Westfalen in de driehoek tussen de steden Roermond, Venlo, Mönchengladbach (D).
Tot het Grenspark behoren het Duitse Naturpark Schwalm-Nette en de Nederlandse gemeenten Beesel, Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen, Roermond en Venlo.
Grenspark beleven

Natuurtheater-Festival

Natuurtheater-Festival

Van kabouters, heksen, Normannen en goden - beleef unieke rondleidingen door de natuur. Op 22 september vindt het Natuurtheater-Festival Maas-Swalm-Nette plaats. Laat je betoveren in het decor van de monumentale burcht Brüggen.
Kaarten (enkel tickets € 6,00 en dagticket € 15,00) zijn de koop bij de dagkassa of via de Online-Shop
Programma
De acteurs en actrices
11 - 18 uur burcht Brüggen, Burgwall 4, 41379 Brüggen (D)

Natuur voor elkaar

Natuur voor elkaar

"Natuur voor elkaar - in het Grenspark Maas-Swalm-Nette", een rijk geïllustreerd boek over de geologie en 21 natuurgebieden aan weerszijden van de grens met mooie wandelroutes.
Een coproductie van Duitse en Nederlandse auteurs en fotografen, ondersteund door tal van sponsor.s
INFO en DOWNLOAD KAARTEN Een deel van Europa

Premiumwandelen in het Grenspark

Premiumwandelen in het Grenspark

Welkom in het wandelparadijs „Water.Wandel.Wereld“ met schitterende paden die u midden door de natuur van de Niederrhein en Midden Limburg leiden. Wie iets bijzonders in deze regio wil beleven heeft nu de keus uit negen wandelroutes, die met een unieke en afwisselende flora en fauna in elk jaargetijde fascineren.
Water.Wandel.Wereld

De Nationaalparkregio MeinWeg

De Nationaalparkregio MeinWeg

De Meinwegregio is gelegen in de gemeenten Roermond en Roerdalen en de Duitse gemeenten Wassenberg, Wegberg en Niederkrüchten.
De naam Meinweg duidt op het gemeenschappelijk gebruik van het gebied door Nederlandse en Duitse kerkdorpen vanaf de Middeleeuwen.
Door het gebied lopen prachtige fiets- en wandelroutes. verder naar Nationaalparkregio

Unique in Europa

Unique in Europa

Het Grenspark MSN is door de Europarc Federation voor de derde keer als Transboundary Park gecertificeerd. Dat zijn de natuur- en nationale parken in Europa waar bij uitsteek grensoverschrijdend wordt samengewerkt.
Met een Duits-Nederlands projectbureau en een grensoverschrijdend samenwerkingsverband bestaand uit Duitse en Nederlandse leden is het Grenspark Maas-Swalm-Nette een unieke samenwerkingsvorm in Europa op het gebied van natuur en recreatie. Vrienden in Europa

Activiteiten